Skip to content

December 20, 2010

10

Er du ung og har boliglån hos DnB NOR? Les dette!

dnb_nor_654062i

DnB NOR reklamerer om dagen med sitt nye tilbud til sine unge (potensielle) kunder – Boliglån UNG med bankens beste renter. Men dersom du er eksisterende kunde og tror du automatisk får nyte godt av dette må du tro om igjen.

Jeg søkte og fikk for ca to år siden innvilget et førstehjemslån i DnB NOR med løfte om bankens beste rente. Jeg har vært svært godt fornøyd med kundeforholdet mitt i banken, og syns DnB leverer både gode tekniske løsninger, god kundeservice (bl.a. i sosiale medier) og de har gode priser på tjenestene sine.

Nylig presenterte DnB sitt nye tilbud til unge i etableringsfasen, Boliglån UNG, der de gir sine beste betingelser til unge mellom 18 og 33 år, uansett om du søker om lån til din første, andre eller femte bolig. Dette representerer en veldig positiv utvidelse av tilbudet om førstehjemslån, og er veldig bra!

Overraskelsen min var imidlertid stor da jeg ble gjort oppmerksom av en kamerat på at det ikke var automatikk i at jeg som allerede hadde bankens beste betingelser gjennom mitt førstehjemslån ikke automatisk blir lagt over på det nye kundeprogrammet til tross for at jeg er midt i målgruppen for dette. Dette bekrefter min kundekontakt i epost:

Hei Christopher!
Det går dessverre ikke noen automatikk i dette.
Jeg skal få rettet slik at du får det beste tilbudet men trenger da noen underskrifter fra dere.

samt på Twitter:

@christopherea Hei Christopher! Om du ligger med feil rente, er det kjempefint om du ringer oss på 04800, valg 3 og 1. Ha en fin kveld! :o)

På mitt boliglån på ca 2.200.000 utgjør denne forskjellen ca 4.000 per år med dagens rentenivå. Det er ikke forskjell på liv og død, men når jeg har et låneprodukt som skal tilby bankens beste betingelser forventer jeg i det minste at jeg får beskjed fra banken min dersom det skjer endringer i dette, og hva jeg eventuelt må foreta meg på egenhånd for å få dette på plass. I denne saken får DnB NOR dessverre stryk: Ingen informasjon i nettbanken, ingen informasjon fra min kundekontakt eller ingen gode, gammeldagse brev i posten.

Så, alle dere som har førstehjems- eller andre boliglån i DnB og faller inn under målgruppen til DnB NOR Ung (18-33 år): Kontakt deres kunderådgiver i DnB NOR og si fra at dere fortsatt ønsker bankens beste betingelser.

 
 • http://www.facebook.com/eikanger Christopher Eikanger Andersen

  Stemmer det :) Men de kaster det ikke akkurat etter deg ;)

 • http://www.facebook.com/henningam Henning A. Midttun

  Christopher- spar deg for gratis markedsføring av norges største bank. Det har de budsjetter til selv. Personlig har jeg aldri vært så misfornøyd med en bank siden jeg ble Total kunde i Dnb i høst. De har prøvd å tappe kontoen min for penger to ganger, blitt tatt i det to ganger, og overført tilbake to ganger- men uten noe form for beklagelse. Gjelder å passe på pengene på konto i den banken der!

 • http://www.facebook.com/eikanger Christopher Eikanger Andersen

  Henning: Jeg vil vel ikke kalle det gratis reklame, snarere tips til mine med-kunder ;-). Kjipt å bli “frastjålet” pengene sine – min erfaring er ganske annerledes… Godt fornøyd med DnB så langt, bortsett fra at de er dårlige på å informere kundene sine når de får bedre tilbud. :)

 • http://nicolaialexander.wordpress.com Nicolai Alexander Kirkeng

  Bra noen gidder å gjøre det jeg ikke gidder.

  Godt og opplysende innlegg. Jeg fikk byttet uten å skrive under på noe.

  Oppfatter forøvrig innlegget som like mye kritikk om mangel på opplysning om at man kan få billigere lån – som promotering… Jeg synes i alle fall det er kritikkverdig at de ikke opplyser om slik bedre.

 • http://www.facebook.com/kjersti.aastad Kjersti Aastad

  Jeg reagerer ikke så mye på at jeg måtte plukke opp telefonen å fortelle dem at jeg var kvalifisert til BLU-renten, jeg ble heller sjokkert når de fortalte meg at BSU-kontoen min har vært regnet som sparekonto i halvannet år. De har ryddet opp nå, med renter og bekreftelse på at alt skal gå i orden, men jeg føler meg fortsatt litt usikker. Uansett tror jeg det understreker poenget ditt om at en må følge aktivt med å ikke tro at banken passer på en.

 • http://www.facebook.com/eikanger Christopher Eikanger Andersen

  Det er jeg helt enig i, men fra et CRM-perspektiv (#fagnerd) er det ganske sløvt å ikke lage en enkel kampanje til eksisterende kunder med informasjon at du må ta den telefonen for å si fra at du er kvalifisert. Å sende ut en melding i nettbanken (som de jo gjør om så mye annet) koster ikke mange kronene.

 • http://www.facebook.com/jbauernilsen Janne Bauer-Nilsen

  Jeg trodde at du som siviløkonom får være med i samme “gjeng” som juristene. Vi har egne DNB Nor-betingelser. Er Boliglån UNG (evt. førstehjemslån) bedre enn dette?

 • http://www.privatfinans.no Bjørn Tobiassen

  Siviløkonomene og juristene får samme betingelser.
  Boliglån ung gir 3.15% rente til “vanlige folk” under 34, mens siviløkonomer og jurister får 3.05% + gratis etablering.

 • http://www.facebook.com/jbauernilsen Janne Bauer-Nilsen

  Obs… må lese hele tråden før jeg skriver innlegg. Du har allerede svart. Sorry :/

 • http://boliglan.blogspot.com/ Erik Hellman

  godt skrivete