Skip to content

July 30, 2010

Støvbørsting: Særemne, “multimediashow” og russekort

Sommertid med regn, vind og kaldt vær fører til at man får mye tid hjemme i leiligheten. Og hva er vel da bedre enn å bruke litt tid på å bli kvitt hybelkaniner alt annet som har blitt liggende rundt forbi det siste halvåret?

De to siste dagene har blitt brukt til storrengjøring. Dette har også inkludert gjennomgang (og stort sett kasting) av gamle skoleting, CD-plater, kladdebøker og notater. Innimellom alt dette dukker det fra tid til annen opp artige ting som gir deg gode minner fra studietiden. Det artigste jeg fant under årets storrengjøring var to CD-plater med kopier av noen prosjektoppgaver jeg leverte da jeg gikk på Brekkeby videregående skole i perioden 2001-2003. Og mest for at disse ikke skal forsvinne og gå helt tapt, “arkiverer” jeg dem herved her på bloggen. :-)

Jeg husker vi lekte mye med Powerpoint og animasjoner på den tiden, noe du også vil se om du laster ned filene under. Faktisk var noen av presentasjonene så kraftige at vi måtte ta med egen stasjonær PC på skolen for å vise dem frem, ettersom utstyret den gang var (og er enda?) av relativt dårlig stand. Laptop’er var det også sparsomt med, så her var det bare å dra med seg strømkabler og midi-tower.

Under finner dere prosjektene – lagt ut på Slideshare, men også vedlagt som nedlastbare powerpointfiler. Jeg vil på det sterkeste anbefale å laste ned filene, da presentasjonene (selvsagt) er fulle av animasjoner, lyd og annet powerpoint-snacks :-) Disse filene gir hvertfall meg gode minner om hva som stod i fokus da vi lagde prosjekter og presentasjoner 8-9 år tibake.

Særemne: Avis – før og etter internett

Som avsluttende oppgave på videregående skole skriver man gjerne et særemne, der man ofte leser og analyserer et forfatterverk eller lignende. Vi fikk heldigvis noe friere tøyler enn dette, og etter å ha vokst opp i en familie med mye mediefolk, samt interesse for temaet selv, var valget av tema enkelt. Når vi i tillegg kunne velge mellom å skrive oppgave og å lage en 40 minutters presentasjon falt brikkene på plass: et “multimediashow” var det selvsagte valget.

Innledningssnutten viser gjennom lyd og bilder utviklingen fra de første papiravisene, til det raske tempoet med internett illustrert med 11.september-mediedekning og Gerard Helskogs doping”avsløring”. Deretter presenteres diskusjoner rundt problemstillinger knyttet til internett som en del av avisers produksjonsverktøy, som kilde for journalister samt internett som generell nyhetsformidler.

Her kan du laste ned hele presentasjonen med lyd og riktige fonter m.v. (33,8MB)

Engelskprosjekt: Texas

Denne oppgaven laget jeg sammen med to andre; Kristine og Eskil. Såvidt jeg husker var prosjektoppgaven at vi skulle presentere en delstat i USA. Vi fikk (valgte?) Texas. I presentasjonen kan du se at kontroversene rundt dødsstraff fikk (kanskje vel mye?) oppmerksomhet. Presentasjonen inneholder også en gjennomgang av dødsstraffen og hvordan denne blir fullbyrdet i Texas, sammen med litt statistikk. For å sette rammen for dette, valgte vi en relativt dyster – men effektfull sang – Richi M – Meaning of Life.

Her kan du laste ned Texas-presentasjonen med riktige lyder m.v. (76,1MB (!))

… Og jammen fant jeg ikke et russekort fra blårussetiden i 2003 også!

Som det står der: Støtt forsvaret, bli kanin! (Eller kanon som det vel egentlig skulle stå, men Russeservice var ikke helt på nett på den tiden).

God helg! :-)